Gina Biervliet

Fysiotherapeut Gina BiervlietGraag stel ik mij aan u voor mijn naam is Gina Biervliet. Geboren in Amsterdam maar voor mijn studie naar Groningen verhuist.

In 2012 heb ik de opleiding Fysiotherapie afgerond aan de Hanzehogeschool in Groningen.  Vanaf 2006 was ik als gecertificeerd Perfect Pilates en BODYBALANCE instructrice werkzaam bij diverse sportscholen in Groningen. Mijn interesse voor fysiotherapie en yoga is ontstaan tijdens mijn (voor)opleiding dans. Fysiotherapie en yoga maakt het lichaam sterk waardoor de blessures die ik had opgelopen door overbelasting verdwenen. Sinds 1998 beoefen ik diverse stijlen van yoga en meditatie het heeft mij geholpen om evenwichtig in het leven te staan. Deze kennis en kunde is het waard om gedeeld te worden met iedereen die daar voor openstaat. Het doel van mijn werk is om gezond en aangenaam bewegen toegankelijk te maken voor een groot publiek.

De gezondheidszorg is voortdurend in beweging, daarom school ik mijzelf zowel als fysiotherapeut en yoga docent bij. Deze ontwikkeling geef ik vorm door deel te nemen aan verschillende cursussen. Zo heb ik in 2014 bij OpenYoga een Hatha Yoga Teacher Training afgerond. Deze training werd verzorgd door Kenny Graham en Tony Giuliano uit San Francisco. Door het behalen van dit certificaat wordt mijn yoga kennis en kunde erkend door de internationale organisatie Yoga Alliance. Tevens heb ik in 2014 de cursus neurorevalidatie in de 1e lijn en het plastische brein bij stichting ITON gevolgd. Deze cursus heeft mij meer inzicht gegeven over de mogelijkheden tot revalidatie bij mensen met een neurologische aandoeningen.

In januari 2015 heb ik de cursus “De Mindful Fysiotherapeut” bij PsychFysio gevolgd. Na het behalen van deze cursus, integreer ik mindfulness elementen in de fysiotherapeutische setting en verzorg ik een 10-weekse mindfulness introductie training. De driejarige master tot psychosomatische fysiotherapeut heb ik op 1 november 2018 afgerond aan de Hogeschool in Utrecht.

RYT200