Behandelingen

Mindfulness: praktische ondersteuning bij het vergrote van het lichaamsbewustzijn en de ervaren kwaliteit van bewegen. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt zoals yoga houdingen,de bodyscan, zit meditatie en ademhalingsoefeningen.

Algemene fysiotherapeutische begeleiding: het proces van herstel volgen is de taak van de behandelend therapeut. Hierbij adviseert en faciliteert de therapeut de door de patiënt uitgevoerde bewegingen en/of activiteiten.

  • Instructies geven: bijvoorbeeld over de uitvoering van een oefening.
  • Adviezen geven: over de klacht of over een adequate omgang met de klacht.
  • Manueel faciliteren: Het geven van tactiele cues ter bevordering van een juiste houding en of beweging.

Oefentherapie: op een coachende wijze worden er oefeningen gedaan om de spierkracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en of mobiliteit te verbeteren.

Graded activity: de oefenfrequentie van activiteiten en participatie wordt geleidelijk opgebouwd. De patiënt begint op een veilig, laag beginniveau dat met stapjes – graded – wordt opgevoerd tot het eindniveau.

Looptherapie: er wordt gekeken naar het looppatroon. Het is de bedoeling dat met regelmaat het lopen van steeds langere afstanden wordt geoefend.

Adem- en ontspanningstherapie: progressieve relaxatie techniek hierbij worden eerst spieren aangespannen en vervolgens ontspannen.